Øyerfjellet, Hafjell og områdene rundt er kjent som et mekka for alpint, langrenn og andre vinter-aktiviteter, men kan også tilby fantastiske naturopplevelser i sommer halvåret.

Du kan følge i birkebeinernes fotspor og gå helt fra Rena til Lillehammer, eller bare kaste fiskeveska over skuldra og tusle fra vann til vann oppe på Øyerfjellet. Hafjell er også kjent som et møtested for terrengsykkel entusiaster med skiheiser åpne også sommerstid for de som foretrekker nedoverkjøring.

Øyerfjellet er lett tilgjengelig både fra Øyer- og fra Lillehammer-siden og har flere overnattingsmuligheter dersom du foretrekker å ha tak over hodet. Fiskevannene ligger tett og mange er lett tilgjengelige fra bil, men dersom du kan gå litt utenfor allfarvei så blir opplevelsene også gjerne bedre. Flotte vidder og fjelltopper som ikke er alt for høye gjør området ideelt for fotturer med familien og du kan få noen fantastiske naturopplevelser selv sammen med de minste. Det er mange oppmerkede ruter som er lett tilgjengelige hvor familien kan kose seg på tur og oppleve både flott natur og et spennende dyreliv.

Det er et yrende dyreliv i området og store muligheter for å møte på både elg og rev mens man tusler rundt på fjellet. Hare ser du gjerne i store mengder og det er gode forhold for å oppleve en av de mange rovfuglene som lever av dem. Å se en jaktfalk som svever over fjellet på utkikk etter bytte er en fantastisk opplevelse som du og barna dine vil huske i mange år.

Det er også mange andre aktiviteter i området utover turer i fjellet og annet villmarksliv. Lillehammer ligger like i nærheten med koselig gater som yrer av barer og restauranter, og Maihaugen er like i nærheten som et naturlig høydepunkt. Maihaugen er en idyllisk samling av tradisjonelle bygninger, hovedsaklig fra Gudbrandsdalen og omegn. Det er et utmerket sted å koble av sammen med familien, men unngå helst den verste turistsesongen dersom du ikke er overbegeistret for kø-gåing og store folkemengder.

Like ved Øier finner du det som nok vil være barnas favoritt, Hunderfossen, med Ivo Caprinos fantastiske eventyrverden. Her er alle de kjente norske eventyrfortellingene representert og barna kan møte Askeladden, Reveenka og mange fler. Hunderfossen ligger helt inntil Vågen, så hvis du forhandler litt med din bedre halvdel så kan du også få testet ut noe av det beste laksefisket Norge har å tilby.

Området er også et fantastisk utgangspunkt for turer til Jotunheimen og Ringebu, som ligger kun et par timer kjøring unna. Har du litt mer tid til rådighet kan du også nå frem og tilbake til Stryn og Geiranger i løpet av en dagstur.